Malene se uozbiljile pa deklasirale starog rivala
Ponovo jedna od svijetlih tački u redovima Jedinstva bila je Žaklina Milošević

Mladi Krajišnik bez problema upisao pobjedu

Malene se uozbiljile pa deklasirale starog rivala

E. Dindić, foto: E. Dindić

Jedinstvo Piemonte i Mladi Krajišnik odigrali su dobar meč u okviru 19. kola Prvenstva BiH. 

Nekada su derbiji ovih ekipa odlučivali titule prvaka, no ovoga puta utakmica je bila čista stvar prestiža. Bez obzira na to Tuzlanke i Banjalučanke odigrale su maksimalno požrtvovano i borbeno, a na kraju je pobjedu slavila ekipa Mladog Krajišnika rezultatom 52:80 (13:10, 16:21, 09:23, 14:26).

Mlade Tuzlanke držale su rezultatski priključak do poluvremena, no u nastavku susreta presudilo je iskustvo Malenih. Slomile su otpor žilavog Jedinstva i pobjegle na pristojnu razliku koju su održale do kraja susreta.

U redovima pobjedničkog sastava najefikasnije su bile Anđela Kremenović sa 13, te Nikolina Zubac sa 12 i Amna Kahrić sa 11 postignutih poena.Kod Jedinstva Piemonte najviše poena postigle su Alma Jusupović 15 (pet trica!) i Žaklina Milošević 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi