Poraz za porazom: Tuzlanske košarkašice bez trijumfa u novoj godini
Košarkašice Rudara zasluženo su odnijele bodove iz Mejdana

Ekipa Rudara upisala novu pobjedu

Poraz za porazom: Tuzlanske košarkašice bez trijumfa u novoj godini

E. Dindić, foto: E. Dindić

Novi poraz košarkašica Jedinstvo Piemontea, ovaj put u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice, a bodove iz Mejdana je odnijela ekipa Rudara iz Ugljevika. Na kraju zaslužena pobjeda gošći iz Ugljevika rezultatom 64:59. 

U prvih 20. minuta susreta gledali smo veoma neefikasnu košarku. Pa se tako otišlo na poluvrijeme pri rezultatu 26:25 za ekipu iz Ugljevika.

Nastavak susreta donio je bolju košarku domaćeg tima, ali ekipa Rudara nije dopustila preokret. Predvođene sjajnom Anidom Čorović košarkašice Rudara su upisale novu pobjedu rezultatom 64:59.

Kod domaćih istakla se sjajna Žaklina Milošević sa 29 poena koja je bila nezaustavljiva za odbranu Rudara, dok je Jasmina Ahmetbegović susret završila sa 18 poena. Gošće iz Ugljevika predvodila je maestralna Anida Čorović sa 27 poena dok je Svetlana Ilić susret završila sa 18 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Agonija se nastavlja, i po svemu sudeći nema joj kraja u 2018. godini, s obzirom da u idućem kolu ekipa Jedinstvo Piemontea ima teško gostovanje kod ekipe Play Offa iz Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi