Marcus Smart donira krv za eksperimentalni lijek protiv COVID-19 virusa
Foto: Sports Illustrated

U ponedjeljak objavio potpuno izlječenje

Marcus Smart donira krv za eksperimentalni lijek protiv COVID-19 virusa

NBA liga je bila jedno od prvih, ako ne i prvo, žarišta koronavirusa na tlu Sjedinjenih Američkih Država.

Prvo je detektiran u Utah Jazzu kod njihovog centra Rudy Goberta, da bi se potom zarazii njegov suigrač Donovan Mitchell te nekoliko drugih košarkaša dok su kompletni NBA timovi vrijeme proveli u 14-dnevnim karantenama. 

Jedan od košarkaša koji su se uspješno oporavili od COVID-19 je i bek Celticsa Marcus Smart koji je u ponedjeljak objavio da su njegovi nalazi uredni. 

Michael Joyner anesteziolog američke Mayo klinike za ABC rekao je da su četiri NBA košarkaša koja su se oporavila od koronavirusa voljna dati svoju krv koja će znanstvenicima eventualno pomoći u što bržem otkrivanju lijeka protiv ove pošasti. Agent Marcusa Smarta potvrdio je da je njegov štićenik među njima dok identitet ostale trojice još nije otkriven. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi