Marica Gajić i Jonquel Jones u borbi za evropski tron

Veliki dan za bh. žensku košarku

Marica Gajić i Jonquel Jones u borbi za evropski tron

E. Dindić

U drugoj polufinalnoj utakmici Eurolige za žene snage su odmjerile ekipe Perfumerías Avenide naše Marice Gajić i Sopron Basket.  Na kraju je ekipa iz Španije upisala pobjedu rezultatom 72:61. 

Prvi period gledali smo nešto bolju igru ekipe iz Španije pa je rezultat nakon prvog perioda glasio 16:10. U nastavku ekipa Soprona zaigrala je mnogo bolje te ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 22:14. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 32:30 u korist ekipe Soprona.

Treći period ekipa Avenide sjajno igra, te kažnjava svaku grešku košarkašica iz Mađarske. Ovaj period dobija rezultatom 20:10, te nakon 30 minuta igre ima prednost od 50:42.

Nastavak je donio sigurnu igru tima iz Salamanke koji je na kraju upisao pobjedu rezultatom 72:61, te samim time plasirao se u finale Eurolige.

U pobjedničkom sastavu najbolja je bila Tiffany Hayes sa 25 poena i 11 skokova, dok je Katie Samuelson postigla 16. Kod ekipe Soprona bolje od ostalih bile su Briann January sa 15, odnosno Tina Krajišnik sa 14 poena i 11 skokova.

Bh. reprezentativka Marica Gajić se oporavila od povrede, ali tim iz Španije nije želio ništa da rizikuje, te u ovom susretu nije dobila priliku za igru.

U prvom polufinalnom susretu danas su se sastale ekipe ekipe Fenerbahčea i UMMC Ekaterinburga naše reprezentativke Jonquel Jones. U jednom zanimljivom susretu slavile je ekipa iz Rusije rezultatom 88:84.

Bolje od ostalih u ekipi Fenerbahčea bili su Alina Iagupova sa 26 poena i Satou Sabally sa 20 poena. Ekaterinburg u ovom susretu predvodile su Allie Quigley sa 27 poena dok je Breanna Stewart susret završila sa 17 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bh. reprezentativka Jonquel Jones je na parketu provela 13 minuta te postigla šest poena, a tome prirodala i četiri skoka.

U nedjelju je na rasporedu finale Eurolige u kojem ce se sastati Avenida i Ekaterinburg. Sigurno veliki dan za bh. žensku košarku jer tko god bude slavio Bosna i Hercegovina će imati još jednu sportašicu koja je bila na krovu Europe.

Top Komentari

rodjeni95
Stepenicu po stepenicu dizu se nasi reprezentativni sportovi
12 0
dinass
Bravo za obje
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi