Kraj sezone za nesretnog Fultza
Foto - Screenshot

Teška povreda koljena

Kraj sezone za nesretnog Fultza

M. Šljivak

Košarkaš Orlando Magica Markelle Fultz završio je sezonu.

Prvi pik NBA drafta iz 2017. godine povrijedio je koljeno u utakmici protiv Cleveland Cavaliersa. Stradili su mu ligamenti i za njega je ova sezona završena.

"Hvala vam svima za podršku. Bog ima plan za mene i znam da će me ovo samo ojačati. Vjerujem u svoju braću i ovaj tim i imamo još mnogo toga za reći. Krećem svim srcem u oporavak i bit ću najbolji saigrač kojeg ova organizacija može imati", poručio je Fultz.

Ovaj 22-godišnjak od samog početka karijere ima ozbiljnih problema sa povredama. Rame ga je mučila od prve sezone i često je zbog njega izbivao sa parketa.

Od 2019. godine Fultz je član Magica. Stigao je u trejdu sa Philadelphijom i djelovalo je kako se konačno pronašao u ovom timu.

Prošle sezone je ubacivao 12 poena po meču, a ove je ubacivao gotovo poen više i imao je 5.4 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi