Marko Simonović, Nikola Mišković i Darko Bajo se prijavili na NBA draft

Dva košarkaša Mege, jedan KK Split

Marko Simonović, Nikola Mišković i Darko Bajo se prijavili na NBA draft

Tri mlada košarkaša koja su ove sezone nastupala u ABA i ABA 2 ligi prijavila su se na NBA draft a riječ je o Meginim Marku Simonoviću i Nikoli Miškoviću, te Darku Baji koji nastupa za KK Split.

Ovo je danas objavio manager Miško Ražnatović koji se brine o karijeri ova tri košarkaša. 

Crnogorski centar Marko Simonović (20) je iza sebe imao sjajnu sezonu sa 16,2 poena i 7,6 skokova do trenutka stopiranja lige. Simonović je u klub stigao na posudbu iz Cedevita Olimpiije. Njegov suigrač Nikola Mišković (21) je bio na prosjecima od 9,4 koševa i 4,1 skoka po meču. 

Darko Bajo, inače rođen u Novoj Biloj u dresu Splita bilježio je 12,3 koša i 5,8 skokova u dresu Splita u koji je stigao prije nepune tri godine iz Cedevite. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi