Sjajna partija Atića u pobjedi Mege nad Igokeom

Sjajna partija Atića u pobjedi Mege nad Igokeom

S. Grebović

Košarkaši Igokee pretrpjeli su novi, 13. poraz u regionalnoj ABA ligi na gostovanju kod Mega Bemaxa rezultatom 87:76.

Domaći tim je puno bolje otvorio susret budući da je prvi dionicu bio uvjerljiv sa 30:18. Do kraja prvog dijela Igosi su uspjeli malo smanjiti pa se na odmor otišlo sa plus devet ekipe u ružičastim dresovima.

U nastavku bh. predstavnik je zaigrao dosta bolje i uspio je u jednom momentu rezultat okrenuti u svoju korist, no podbacio je u posljednjoj četvrtini u kojoj je ubacio samo osam poena pa je poraz bio neminovan.

Prvo ime susreta bio je Đorđe Gagić sa 21 poenom u redovima poraženih, dok je kod Mege sa 19 koševa najefikasniji bio Amerikanac Kendrick Perry, koji je imao odličnu pomoć u reprezentativcu BiH, Edinu Atiću koji je ubacio 16 poena.

Igokea je sada na omjeru 7-13 i osma je, dok je Mega Bemax poziciju ispod sa pobjedom manje.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA Liga, 20. kolo:

Mega Bemax - Igokea 87:76

Top Komentari

xavi26
Jos da je okinuo za trojku u onom zadnjem napadu..?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi