Marko Trbić: Jako smo zadovoljni rezultatom ali posebno me raduje naša dobra igra
Trener Sparsa zadovoljan odigranom utakmicom te ostvarenom pobjedom

Od novih igrača se dosta očekuje u završnici prvenstva

Marko Trbić: Jako smo zadovoljni rezultatom ali posebno me raduje naša dobra igra

E. Oštraković

Ekipa Sparsa je u okviru 12. kola Premijer lige očekivano slavila na gostovanju u Tuzli protiv ekipe Gradine, a konačan rezultat glasio je 75:51 za goste.

Od početka, pa do kraja meča Sarajlije su diktirale situaciju na parketu i sve osim njihove pobjede bila bi velika senzacija. Nakon svega, trener gostiju Marko Trbić mogao je da bude zadovoljan.

"Zadovoljni smo rezultatom ali prije svega igrom. Odigrali smo dobro prve tri četvrtine ali igra u posljednjoj četvrtini nije nešto što mi sebi smijemo dozvoliti. Možda sam ja napravio neke nagle izmjene pa su se igrači koji su dugo sjedili na klupi odjednom svi zajedno našli na terenu. Generalno nemamo razloga da budemo nezadovoljni obzirom da smo pobijedili ovu utakmicu. Također i u četvrtak smo imali jako tešku utakmicu pa smo sada možda sa malo manje energije došli ovdje, ali ostvarili smo svoj cilj. Na nove igrače ne pravimo pritisak, sve su to dobri i provjereni igrači i sigurno da će se adaptirati u narednom periodu i ne sumnjam da će nam biti veliko pojačanje u završnici prvenstva", izjavio je Marko Trbić, trener Sparsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi