Sparsi pregazili Gradinu u Mejdanu

Sigurna pobjeda Sarajlija

Sparsi pregazili Gradinu u Mejdanu

E. Škorić, foto: E. Dindić

U sklopu 12. kola prvenstva Bosne i Hercegovine Gradina je ugostila Spars, a gosti iz Sarajeva su na kraju slavili uvjerljivu pobjedu rezultatom 75:51.

Od početka do kraja je bilo jasno ko je 'gazda na parketu'. Prvi period igre Sparsi su dobili sa 28:15.

Do poluvremena su povećali prednost na 15 poena, pa je na odmoru rezultat glasio 41:26.

Potpuno razbijanje Gradine viđeno je u trećoj četvrtini, pošto je ekipa Sparsa taj period igre dobila sa 25:7. Gradini je pripala zadnja dionica i Srebreničani su uspjeli donekle da ublaže ionako težak poraz.

Sparsima je ovo bila sedma pobjeda, dok je Gradina ostala na dvije pobjede, dok je sada na devet poraza, a večeras je u Mejdanu ubilježila četvrti u nizu.

Ibrahim Durmo je sa 18 poena predvodio goste iz Sarajeva, dok su po 12 poena dodali Kenan Kamenjaš i Nemanja Protić. U redovima Gradine jedini dvocifren je bio Dejan Bjelić (12 poena).

Gradina - Spars 51:76 (15:28, 11:13, 7:25, 18:10)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Gradina: Pejović 6, Otović 7, Golijanin 6, Bjelić 12, Tanasilović 8, Begović, Tuljković 4, Hadžimuratović, Hrnčić 5, Maksimović, Shafack, Prskalo 3.

Spars: Vrabac 7, Kamenjaš 12, Protić 12, Mazalin 7, Durmo 18, Zahiragić 1, Grubelić 6, Manjgafić 4, Hasandić, Bašić, Glogovac 3, Bajramović 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi