Matic Rebec novi igrač Cibone

Novo pojačanje u Zagrebu

Matic Rebec novi igrač Cibone

M. Šljivak

Slovenački reprezentativac Matic Rebec novi je igrač zagrebačke Cibone.

Odlični playmaker potpisao je ugovor sa hrvatskim prvakom na godinu dana, a u redove zagrebačkog tima dolazi iz FMP-a, gdje je igrao jako dobro.

Odigrao je ukupno 19 utakmica za ovaj tim i prosječno je ubacivao 11,8 poena, te je imao 5,8 asistencija i tri skoka po utakmici.

"Jako mi je drago da sam potpisao za Cibonu. S trenerom Velićem sam surađivao u Krki, znam dosta igrača kao i direktora Domagoja tako da znam u kakvu sredinu dolazim. U odličnoj sam formi, dosta sam trenirao i za koji dan stižem u Zagreb", porčuo je Rebec.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ranije je ovaj košarkaš pored FMP-a igrao za Helios, Rogašku, Krku, Primorsku i Enisey, a član je reprezentacije Slovenije koja je osvojila evropsko zlato.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi