Mega Bemax preko žilavih Užičana u polufinale Kupa
Sloboda iz Užica namučila je favoriziranu Megu (foto: Starsport)

Sloboda mučila Milojevićev tim

Mega Bemax preko žilavih Užičana u polufinale Kupa

Košarkaši Mega Bemaxa savladali su večeras ekipu Slobode iz Užica u drugoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća rezultatom 82:73.

Izabranici Dejana Milojevića uz velike su probleme ovaj susret prelomili i plasirali se u polufinale u kojem će ih čekati Crvena Zvezda. 

Drugoplasirani tim Košarkaške lige Srbije je nakon solidne prve, odigrao odličnu drugu četvrtinu i na veliku pauzu otišao sa prednošću od +8.

Ipak, u nastavku član ABA lige je uspio da spriječi iznenađenje i da se plasira u polufinale gdje će igrati protiv Crvene Zvezde, koja je nešto ranije eliminisala Radnički sa Crvenog krsta (107:67).

Dejan Milojević u ovom je susretu imao svoj vlastiti show kada je krenuo u obračun sa sucima koji po njegovom mišljenju nisu sudili faul na jednom od njegovih košarkaša a sukob su spriječili njegovi pomoćnici, a Milojević je kraj utakmice dočekao na tribinama. 

Megu je do pobede vodio fenomenalni Marko Simonović, koji je ubacio čak 32 poena, a imao je i 13 skokova.

Pratili su ga Mišković, Perry i Atić sa po devet poena. Kod Slobode najefikasniji je bio Stefan Simić sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi