Atić skroman u porazu Mege u Podgorici
Foto - ABA

Ubacio dva poena

Atić skroman u porazu Mege u Podgorici

M. Šljivak

Budućnost je u 16. kolu ABA lige pobijedila na svom parketu Mega Bemax rezultatom 90:76.


Nije dobo meč počeo po domaće. Nakon prve dionice gosti su imali devet poena prednosti (17:26) i činilo se kako bi Mega mogla nešto napraviti u ovom meču.

Gosti iz Beograda su vodili i tokom kompletne druge dionice. Nakon 20 minuta igre bilo je plus četiri (41:45), da bi Budućnost po prvi put u ovom meču povela na otvaranju treće dionice.

Domaći tim je u jednom trenutku otišao na plus sedam (56:49), činilo se kako će prelomiti meč na svoju stranu, ali je Mega do kraja treće dionice odigrala sjajno i u posljednjih deset minuta je ušla sa dva poena prednosti, 62:64.

Međutim, u završnom dijelu meča su nestali sa parketa. Budućnost je potpuno preuzela meč na svoju stranu i na kraju je upisala uvjerljiv trijumf od 16 razlike.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Mege skroman napadački učinak imao je bh. košarkaš Edin Atić. Pogodio je samo jedan šut za dva poena i imao je šut iz igre jedan od sedam. Ipak, skakački je bio odličan i uhvatio je devet lopti.

Kod gostiju najviše je pokazao Marko Simonović sa 23 poena, dok je domaće do trijumfa vodio Justin Cobbs sa 24 koša i sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi