Melisa Brčaninović karijeru nastavlja u jednom od najjačih španskih timova

Dobar transfer

Melisa Brčaninović karijeru nastavlja u jednom od najjačih španskih timova

Edmir Škorić

Košarkaška reprezentativka BiH Melisa Brčaninović ima novi klub.

Naše djevojke odigrale su sjajan turnir na Eurobasketu i osvojile peto mjesto, a neke od njih su svakako ostale primijećene zbog svojih nastupa.

Iako nije puno igrača, Melisa Brčaninović je dobila ponudu iz Španije, te je potpisala ugovor sa ekipom Gernika Bizkaia, koja je bila četvrta u španskom prvenstvu prošle sezone.

Brčaninović (22) je karijeru počela u tuzlanskom Jedinstvu, potom je igrala za nekoliko italijanskih klubova, a prošlu sezonu nastupala za belgijski Castors Braine.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Ona je na Eurobasketu prosječno bilježila tri poena i 1,8 skokova po meču.

Očekujemo da i druge naše sjajne košarkašice pronađu nove angažmane, a imaju priliku da se dodatno pokažu u kvalifikacijama za Mundobasket.

Top Komentari

dinass
Bravo
8 1
thekupus
Iako nije napravila ništa na prvenstvu, isplatilo joj se što je dio ekipe. Nadam se da će to i druge djevojke uvidjeti, pogotovo one koje razmišljaju između BiH i drugih reprezentacija.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi