Melo Anthony postao 15. najbolji strijelac svih vremena

Još jedno postignuće za košarkaša Portlanda

Melo Anthony postao 15. najbolji strijelac svih vremena

E. Škorić

Košarkaš Portland TrailBlazersa Carmelo Anthony je protekle večeri došao do 15. mjesta najboljih strijelaca u povijesti NBA lige.

Iako niakda nije osvojio titulu u NBA ligi, Anthony je oduvijek slovio za posebnog igrača sa izuzetnim šuterskim sposobnostima.

Šestostruki učesnik All Star utakmica najduži period proveo je u Denveru (od 2003. do 2011. godine), zatim je šest sezona bio lider New York Knicksa, a onda je igrao za Oklahomu, Houston, da bi na kraju stigao u Portland kao slobodan agent.

Ove sezone pruža dobre partije i po potrebi može da bude prevaga u korist svoje ekipe. S obzirom na iskustvo, rado prihvati da gađa važne šuteve.

On sada ukupno ima 26.411 poena i na top listi je prestigao Paula Piercea, koji je imao 26.397 poena. Karim Abdul Jabbar je na vrhu liste sa 38.387 poena, a drugi je Karl Malone sa 36.928 poena, dok je LeBron James sada na broju 34.195 poena.

Top Komentari

Edo90
Nikad cuo za njega.Uvjek se o istima prica.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi