Melo: Trump je objavio rat američkom narodu

Oglasila se i NBA zvijezda Portlanda

Melo: Trump je objavio rat američkom narodu

E. Škorić

NBA zvijezda Carmelo Anthony je još jedan u nizu sportista koji su se okomili na predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trumpa.

Nakon što je Afroamerikanac George Floyd ubijen od strane američkih polijaca, bijelaca, krenuo je val protesta širom države, kasnije se proširio i Evropom, ali po cijelom svijetu.

"Trump je objavio rat američkom narodu, tako što je zaštitio i opravdao ubistvo crnog čovjeka. Amerika je uništena i zapaljena, a Trump i njemu slični će prije izgubiti sve nego dozvoliti pravdu za nas", poručio je Melo.

Protesti u najvećim američkim gradovima traju već desetak dana. Protesti su počeli u Miniapolisu dan nakon Floydove smrti, koju su slučajni prolaznici snimili mobilnim telefonom, i proširio se na gradove u cijeloj Americi za nekoliko dana.

Policajac Derek Chauvin optužen je za ubistvo drugog stepena, koje povlači kaznu do 40 godina zatvora, a uz njega su u optužnici i ostala tri policajca koja su aktivno učestvovala u slučaju.

Promo

Top Komentari

bo jan
Kakve gluposti pišete tj navode od ovog maloumnika
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi