Memphis bolji od Reala, Spursi uništili Sienu

American Euroleague turneja

Memphis bolji od Reala, Spursi uništili Sienu

Počela je sinoć dva sata iza ponoći po srednjoevropskom vremenu i American Euroleague turnjea, a prvi su snage odmjerili Memphis Grizzliesi i Real Madrid. 

Pružao je Real Madrid otpor Memphisu, ali zadnji put su na utakmici vodili sredinom prve četvrtine. Od trenutka kad je domaćin preuzeo prednost, pa do samog kraja nisu je ni ispuštali, a Real je najbliži bio četiri minute prije kraja utakmice, kada su sjajnom serijom 14-5, stigli na svega pet poena zaostatka. 

 

Za potpuni preokret nisu imali snage, ali ni kvaliteta, Memphis je na krilima Gaya stigao do pojede 105-93. 

 

Najljepši trenutak utakmice desio se sredinom treće četvrtine, Gay je dobio loptu na vrhu reketa i sjajno iz dvokoraka zakucao preko 216 cm visokog centra Reala Mirze Begića.

 

 

Gay je bio i najefikasniji u reovima Memphisa sa 27 postignutih poena, slijede Conley sa 18, te Marc Gasol sa 16. Kod gostiju iz Madrida, Rudy Fernandez je ubacio 16, Mirotić 14, a Jaycee Carroll je dodao 11.

 

U drugom duelu odigranom na sinoć, sastali su se San Antonio Spursi i Montepaschi Siena. San Antonio je slavio ubjedljivu pobjedu protiv, ove sezone nešto lošijeg Montepaschija. 

 

Najefikasniji u redovima Siene bili su Bobby Brown i Benjamin Eze, sa 20 odnosno 15 poena. Oni su bili i jedini dvocifreni u ekipi Siene, što dovoljno govori o njihovoj nemoći protiv jednog od najboljih timova NBA lige. Sa druge strane od 18 igrača San Antonia samo se Matt Bonner nije upisao u strijelce. 

 

Najefikasniji bili su Ginobili i Neal sa 11 postignutih poena, a DeJuan Blair i Cory Joseph dodali su po 10. Do prve dvocifrene prednosti Spursi su došli krajem prve četvrtine, do kraja utakmice ona je samo rasla, pa je na kraju rezultat glasio 106-77.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

Trener Spursa Gregg Popovich dao je priliku svim igračima, a Kawhi Leonard je proveo najviše vremena na parketu, 21 minutu, Ginobili, Duncan i Parker zajedno su skupili 40 minuta igre.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.