Memphis ponovo koban za Golden State, Cleveland siguran
Foto: NBA

NBA liga

Memphis ponovo koban za Golden State, Cleveland siguran

Ekipa Golden State Warriorsa doživjela je iznenađujući poraz na domaćem terenu.

Bolja od aktuelnog viceprvaka bila je ekipa Memphisa koja je slavila nakon produžetka sa 128:119. Regularni dio završen je rezultatom 111:111.

Grizzliesi su drugi put ove sezone uzeli skalp Golden Stateu, a ovaj put do pobjede su ih vodili Mike Conley i Zach Randolph sa po 27 postignutih poena. Conley je još upisao 12 asistencija, a Randolph 11 skokova i šest uspješnih proigravanja.

U redovima domaćina daleko najbolju partiju pružio je Steph Curry. On je meč završio sa 40 poena i šest asistencija. Kevin Durant zabilježio je 27 poena i 13 uhvaćenih lopti, dok je Klay Thompson dodao 17 pogodaka.

Košarkaši Clevelanda savladali su u gostima Brooklyn sa 116:108, a najveće zasluge za 27. ovosezonsku pobjedu idu LeBronu Jamesu I Kyrie Irvingu koji su kombinovano ubacili 68 poena.

Popularni King na svom kontu imao je 36 poena, devet skokova i šest asistencija, dok je Irving zabilježio 32 pogotka. Odličan posao odradio je i Kevin Love (17 poena, 13 skokova).

Kod domaćina se izdvojio hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović sa 23 koša.

Houston je došao do sedme uzastopne pobjede savladavši u Amway Centru sastav Orlanda rezultatom 100:93.

Najefikasniji u pobjedničkon timu bio je Rayan Anderson sa 19 koševa. Patrick Beverley i Eric Gordon dodali su po 17, a James Harden 14 koševa. D.J. Augustin sa 19 poena bio je prvo ime kod Orlanda.

Ostali rezultati:

Washington Wizards - Minnesota Timberwolves 112:105

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 110:106

Milwaukee Bucks - New York Knicks 111:116

LA Lakers - Miami Heat 127:100

Sacramento Kings - LA Clippers 98:106

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti