Memphis poslao tri igrača u Cavse u zamjenu za Leuera

Memphis poslao tri igrača u Cavse u zamjenu za Leuera

Midhat Šljivak

Memphis Grizzliesi i Cleveland Cavaliersi napravili su trejd u kome su učestvovala četiri igrača.


Put Memphisa će 24-godišnji krilni centar Cavaliersa Jon Leuer(208cm, 24 god), koji je ove sezone odigrao samo devet utakmica za Cleveland, te je postizao skromnih 2,4 poena po meču. Pored Cavsa, Leuer je nastupao još za Milwaukee, te u Njemačkoj za Frankfurt.

Za Leuera, Cavsi će dobiti čak tri košarkša i pik druge runde NBA drafta. Novi košarkaški Clevelanda su Marreese Speights, Josh Selby i Wayne Ellington.

Speightsu (208cm, 26god) je ovo ukupno peta NBA sezona. Prve tri je popriličn uspješno nosio dres Philadelphije, a u prošloj sezoni je prešao među Grizzliese. Ove sezone je u 39 utakmica imao 6,6 poena uz 4,8 skokova po meču.

Ellington (193cm 26 god) je za Memphis odigrao 40 utakmica ove sezone, te je imao prosječno 5,5 poena a pored njih igrao je još za Minnesotu.

I u konačnici Josh Selby(188cm 22 god) je ove sezone igrao jako malo, te je 10 utakmica ubacivao dva poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.