Memphis protiv Golden Statea u polufinalu Zapada

NBA doigravanje

Memphis protiv Golden Statea u polufinalu Zapada

E. Škorić

Memphis Grizzlies plasirao se u polufinale doigravanja Zapadne konferencije.

Grizzliesi su u petom susretu, u kojem su bili domaćini, savladali Trail Blazerse sa 99:93, te su na kraju s 4:1 prošli prvu rundu doigravanja.

Možemo slobodno reći da smo očekivali žešći otpor Portlanda, no Marc Gasol i društvo nisu se puno namučii.

Na samom početku utakmice domaći prave 10:0 seriju, ali su i gosti imali svoju seriju, pa se na prvi kraći odmor otišlo pri rezultatu 20:20.

Portland je i vodio u nekoliko navrata u drugoj dionici, ali je na poluvremenu rezultat glasio 46:39. U korist domaćih, dakako. Početkom treće četvrtine Memphis odlazi na dvocifrenu razliku, ali bilo je samo plus dva na kraju iste (68:66).

U zadnjoj četvrtini Memphis je bio bolji, pa je sačuvao vodstvo i proslavio plasman u polufinale doigravanja u Zapadnoj konferenciji.

Gasol je sa 26 poena i 14 skokova bio prvo ime domaćih, a kod gostiju je McCollum ubacio 33 poena (7-11 šut za tri). Lillard je meč završio sa 22 poena.

Memphisov protivnik sada je ekipa Golden State Warriorsa i to će biti zaista dobri mečevi.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.