Merhunisa Tihić - Omerović u stručnom štabu KK Željezničar

Nekadašnja reprezentativka bivše Jugoslavije

Merhunisa Tihić - Omerović u stručnom štabu KK Željezničar

S. Mlaćo

Nova članica stručnog štaba KK Željezničar Sarajevo postala je Merhunisa Tihić - Omerović, jedno od najzvučnijih imena u bh. ženskoj košarci, nekadašnja košarkašica Boksita iz Vlasenice, tuzlanskog Jedinstva i reprezentativka bivše Jugoslavije.

Osim izvanredne karijere Omerović je bila poznata kao i velika humanistkinja, a u KK Željezničar će obavljati funkciju savjetnika za usavršavanje mlađih igračica prema kojima će pokušati primjeniti svoje znanje i iskustvo.

Tihić-Omerović je bila i trener reprezentacije BiH U-20 i seniorske reprezentacije BiH, ŽKK Jedinstvo Tuzla kao i na međunarodnoj sceni u Turskoj kao koordinator u Fenerbahčeu, Galatasaraju i trener ekipe Seka iz Izmita (Turska).

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Pored rada u KK Željezničar, Tihić-Omerović radi sa djecom sa posebni potrebama u školi Respekt, te tako daje svoj doprinos za najugroženije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi