Messi: Ja sam fudbalski Ginobili

Odlazak Ginobilia i Messiju je teško pao

Messi: Ja sam fudbalski Ginobili

S. Grebović

Fudbaler Barcelone Lionel Messi izjavio je kako bi po završetku karijere volio da ostane upamćen kao 'fudbalski Manu Ginobili'.

Manu Ginobili je prije nekoliko dana šokirao košarkaški svijet izjavom da se povlači iz košarke nakon punih 16 godina provedenih u NBA ligi u dresu San Antonio Spursa.

Svim ljubiteljima košarke teško je pao odlazak istinske košarkaške legende, a među njima je bio i Ginobiliev sunarodnjak Lionel Messi, koji je biranim riječima govorio o Manuu.

"Hvala mu što je učinio da uživamo u košarci koja bez njega definitivno više neće biti ista. Mnogi novinari pišu da je on Messi u košarci, dok bi ustvari trebalo da pišu da sam ja Manu fudbala. To što nas je javno podržao po završetku Copa Amerike u Argentini značilo mi je mnogo. Takav čovjek, takvog statusa i požrtvovanja je pokazao vjeru u mene i tim, to stvarno nema cijenu", zaključio je Messi.

Inače, legendarni Argentinac će ostati kao jedini košarkaš u historiji kojem je pošlo za rukom da osvoji NBA titulu, titulu Eurolige te da se okiti zlatom na Olimpijskim igrama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi