Messina i Obradović kandidati za klupu Fenera

Turski klub traži zamjenu za Spahiju

Messina i Obradović kandidati za klupu Fenera

Nakon što je Fenerbahce ispao iz četvrtfinala doigravanja TBL lige od Besiktasa ukupnim rezultatom 2:0, sezona 2011/2012 je za ovaj klub gotova. Bila je to sezona koju će svi u ovom klubu pokušati što prije zaboraviti.  

Sezonski proračun od nevjerovatnih 25 miliona eura nije bio dovoljan čak niti za play-off Eurolige i što je posebno poražavajuće, takva ulaganja nisu bila dovoljna niti za polufinale domaćeg prvenstva. Kada se na to sve doda i činjenica da se Final Four igrao u Istanbulu gdje nije bilo Fenera, te da pobjednik tog turnira Olympiakos ima proračun od samo 8 miliona eura, onda je sasvim jasno zašto je ovo jedna od najgorih sezona u istoriji kluba.

 

Prema izvorima iz Turske Fenerbahce Ulker sada traži novog trenera koji bi zamijenio Nevena Spahiju. To će bez ikakve sumnje biti trener od izuzetnog renomea, a dvije najizglednije opcije su Ettore Mesina i Željko Obradović.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

 

Navodno su čelnici ovoga kluba već ponudili odličan dvogodišnji ugovor za Messinu na koji se čeka odgovor od strane ovog trenera. Na adresu Obradovića bi također mogla stići veoma bogata ponuda, jer se i očekuje da ovaj stručnjak napusti klupu kluba iz Atine.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.