Boston "otvorio vrata" velikog NBA finala
FOTO: EPA

Poveli 3:2 protiv Miamija

Boston "otvorio vrata" velikog NBA finala

H. Zilić

Boston Celticsi na korak su od velikog NBA finala.

U petom duelu finalne serije istočne konferencije Boston je sinoć u gostima savladao Miami Heat rezultatom 80:93 i tako poveo sa 3:2 u finalu istoka.

Utakmica je većinom bila u egalu, a presudila je treća četvrtina koju su Celticsi dobili sa 16:32.

Boston je do trijumfa predvodio Tatum sa double-double učinkom od 22 poena, 12 skokova, dodao je i devet asistencije, tako da mu je asistencija nedostajala do triple-double učinka.

Odličan je bio i Brown sa 25 poena i četiri skoka.

U redovima Miamija Adebayo je bio prvo ime sa double-double učinkom od 18 poena i deset skokova, pratio ga je Vincent sa 15 postignutih poena.

Ovome dodajmo da u finalu zapada Golden State vodi 3:1 protiv Dallasa, a šesti meč finalne serije na istoku na rasporedu je 28. maja.

Top Komentari

user1601076490
Idemo Celticsi!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi