Miami nadoknadio -17 i ponovo dobio Boston, burno u svlačionici Celticsa nakon utakmice

Goran Dragić briljirao

Miami nadoknadio -17 i ponovo dobio Boston, burno u svlačionici Celticsa nakon utakmice

E. Škorić

I u drugoj utakmici finala Istočne konferencije NBA lige Miami Heat je slavio protiv Boston Celticsa (106:101) i sada ima 2:0.

Miami je u prvom meču tijesno slavio, nakon što je Adebayo 'spustio roletnu' Tatumu, a i drugi meč je bio prilično izjednačen, da bi na kraju također otišao u korist Miamija.

Boston je vodio 31:28 nakon prve četvrtine, da bi Celticsi imali čak 17 poena prednosti u drugoj dionici, a na poluvremenu su bili na plus 13 (60:47). Prednost se počela topiti u trećoj dionici, da bi Miami ušao u pravi ritam i do kraja iste stigao do preokreta, pa i dobre prednosti (84:77).

Bilo je rezultatskih preokreta u četvrtoj četvrtini, ali se Miami bolje snalazi u samoj završnici i dolazi do pobjede kojom je poveo 2:0 u seriji finala Istoka.

Goran Dragić je ubacio 25 poena u Miamiju, Bam Adebayo 21 uz 10 skokova, dok je Duncan Robinson dodao 18, a Jimmy Butler 14 poena. Kemba Walker je bio najbolji kod Celticsa sa 23 poena i sedam skokova, Jason Tatum je ubacio 21, a Marcus Smart 14 poena.

Inače, nakon utakmice došlo je do burne rasprave u svlačionici Bostona, a navodno je najžešći bio Smart, koji je raznim psovkama iskazao nezadovoljstvo porazom unatoč tome što je njegov tim vodio 17 poena.

"Nije to bilo ništa", rekao je Walker, koji je smirivao situaciju, pa je dodao: "Čovječe, nadigral isu nas. Zaista je ovo neprihvatljivo. Bilo je stvarno jako loša ta treća četvtina za nas. Raspali smo se".

Top Komentari

Spartak
Okreće Boston, 4-2
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi