Mićanović: Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo

Press konferencija OKK Sloboda

Mićanović: Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo

J. Duvnjaković

Danas je u prostorijama OKK Sloboda održana konferencija za medije. Povod okupljanja medija je utakmica 5. kola lige BiH za opstanak u elitnom društvu BH košarke.

Ekipa Slobode se nakon četiri kola nalazi u izuzetno teškoj situaciji, pa je pobjeda protiv ekipe Bošnjaka pod znakom imperativa. Šef struke Slobode, Vladimir Mićanović, naglasio je da je ekipa svjesna situacije u kojoj se nalazi, ali da uz maksimalno zalaganje opstanak ne smije doći u pitanje. 

"Ekipa je svjesna situacije u kojoj se nalazimo i znamo šta nam je činiti. Dočekujemo ekipu Bošnjaka, ekipu koja je u ligi za opstanak ostvarila dvije pobjede i dva poraza. Bošnjak igra brzu košarku sa dosta pokušaja za tri poena. Poznajemo ih dosta dobro i spremali smo se za ovu utakmicu. Vjerujemo u svoj kvalitet, svoj rad, znanje i vjerujemo da možemo slaviti pobjedu protiv ekipe Bošnjaka. Naša matematika je da u svakoj utakmici idemo na pobjedu, jer u ligi koja je izjednačena nema mjesta kalkulacijama. Bavimo se sami sobom, idemo od utakmice do utakmice, a kada završi utakmica protiv Bošnjaka, razmišljati ćemo o narednim protivnicima.“ 

Povratnik u tim Miodrag Tanasilović nije krio razočarenje zbog izgubljenog povjerenja kod publike, te se nada da će zalaganjem i dobrim rezultatima do kraja sezoni vratiti publiku u Mejdan. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Naša ekipa nalazi se u nezavidnoj poziciji. Nažalost, uvezali smo tri poraza, a sada imamo tri domaće utakmice u sedam dana. Žao mi je što smo izgubili povjerenje naših navijača, a utakmica protiv Bošnjaka je prilika da pokažemo da želimo pobjedu i ostanemo u ligi. Sutrašnja utakmica nam je najvažnija, moramo odigrati kao što znamo i nadamo se da ćemo na kraju iz ove sezone izvući neku pouku.“ 

Utakmica između Slobode i Bošnjaka igra se sutra, 26. marta u dvorani Mejdan sa početkom od 19 sati i 30 minuta.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi