Michael Jordan će donirati svu zaradu od dokumentarca "Posljednji ples"

Priča o Jordanu i Bullsima ruši rekorde na ESPN-u

Michael Jordan će donirati svu zaradu od dokumentarca "Posljednji ples"

Proteklog vikenda na američkoj ESPN televiziji premijerno su prikazane prve dvije epizode dokumentarca o Michaelu Jordanu i posljednjoj šampionskoj sezoni Bullsa 1997/98.

U ovo specifično vrijeme kada je pandemija koronavirusa ugasila skoro sav sport na planetu prikazivanje ovog dokumentarca porušilo je sve dosadašnje ESPN-ove rekorde u gledanosti.

Forbes piše kako je Michael Jordan odlučio svu dobit i profit koji ostvari preko ovog serijala od deset epizoda donirati u humanitarne svrhe. Prva je procjena da bi zarada od "Posljednjeg Plesa" mogla otići do 4 miliona dolara. 

Dokumentarac nudi neke dosad malo poznate insajderske informacije o svemu što se tada događalo u Bullsima i nekim šokantnim metodama najboljeg igrača u povijesti kojima je pokušavao motivirati neke igrače ali i cijeli tim u svom posljednjem pohodu na NBA naslov. 

Top Komentari

user1583752673
Veliki,najbolji kosarkas ikad MICHAEL AIR JORDAN 23!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi