Jordan objavio posljednje poruke s Bryantom: "Ne mogu da ih obrišem..."

Legenda o legendi

Jordan objavio posljednje poruke s Bryantom: "Ne mogu da ih obrišem..."

A. Čaušević

Prošlo je 16 mjeseci od pogibije Kobeja Bryanta, njegove 13-godišnje kćerke Gianne i još šest putnika u padu helikoptera, a za mnoge je još uvijek teško zaboraviti na tu tragediju.

Michael Jordan koji je bio Kobejev mentor i veliki prijetelj još uvijek čuva tekstualne poruke koje mu je nekadašnji košarkaš LA Lakersa poslao prije smrti. Kako kaže ponekad ih pogleda i nema ih mnamjeru izbrisati.

Vrijeme prolazi, ali bol ostaje. Jordan će biti taj koji će u subotu ozvaničiti ulazak Bryanta u kuću slavnih, ali ne zna kako će se s tim nositi.

"Mislio sam da ću biti malo nervorzan, ali sam shvatio da ne mogu biti nervozan što pokazujem emocije prema nekom koga sam apsolutno volio", rekao je legendarni košarkaš Bullsa.

Posljednja poruka koju je dobio od Bryanta je bila 8. devembra 2019. godine. Poruka je primljena u 12:18 po lokalnom vremenum.

"Ova tekila je nevjerovatna", napisao je Kobe misleći na bocu alkoholnog pića koje mu je poslao Jordan radi promocije.

Oglasi

"Hvala brate", odgovorio je Jordan. "Da, gospodine. Kako porodica?, nakon čega je upitao Kobe.

"Svi su dobri. A tvoji?", pitao je Jordan. "Svi su uredu", odgovorio je Kobe koji je u to vrijeme bio sretan što će moći trenirati kćerku Giannu.

"Nadam se da ćemo se uskoro vidjeti, treneru Kobe. Sretni praznici", dodao je Jordan, a Kobe je odgovorio: "Sretno i tebi, čovječe".

Jordan je ispričao kako se prije šest mjeseci čuo s Vanessom Bryant te da je ona iskazala želju da upravo legendarni košarkaš ne ceremoniji Kuće slavnih predstavlja njenog pokojnog muža.

"Kada je Kobe umro, umro je dio mene. Ne znam zašto, ali ne mogu izbrisati njegove poruke", kazao je Jordan kojem će biti ogromna čast da predstavlja Bryanta na ceremoniji prijema u Kuću slavnih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi