Jedan od najvećih ikad pratio Nurkića i društvo, ima tek 38 godina, a mnogi ga nisu ni prepoznali
Foto: Phoenix Suns

Itekako promijenio svoj fizički izgled

Jedan od najvećih ikad pratio Nurkića i društvo, ima tek 38 godina, a mnogi ga nisu ni prepoznali

Endin Čaušević

Košarkaši Phoenix Sunsa jučer su na svom parketu pobijedili Minnesotu Timberwolvese sa 97:87, a u dvorani Footprint Center bio je i poseban gost kojeg su mnogi jedva prepoznali zbog novog izgleda.

Phoenix ove sezone igra poprilično dobro i uspio je da dođe do nove pobjede protiv Minnesote, a domaće su do trijumfa vodili Allen i Durant koji su bili najbolji pojedinci ovog meča.

Zapažen nastup na ovom meču imao je i bh. reprezentativac Jusuf Nurkić koji je upisao double-double učinak. Nurkić je za 26 minuta na parketu imao učinak od 11 poena, 15 skokova i šest asistencija.

Međutim, sve to palo je u sjenu zbog posebnog gosta koji je pratio utakmicu Phoenixa i Minnesote.

Riječ je o jednom od najvećih plivača svih vremena Michaelu Phelpsu koji je iskoristio priliku da dođe u Footprint Center kako bi gledao NBA meč, a mnoge je iznenadio svojim izgledom.

Phelps se već neko vrijeme nalazi u penziji i promijenio je svoj izgled barem što se tiče frizure i brade.

Oglasi

Legendarni plivač je odlučio da pusti kosu i bradu, te ga u takvim izdanjima nismo navikli gledati u prošlosti.

Po ulasku u dvoranu mnogi nisu prepoznali jednog od najpopularnijih sportista u Americi, no kada je kamera snimila Phelpsa to se pojavilo i na velikom ekranu u dvorani s potpisom o kome je riječ.

23x Olympic Gold Medalist, Michael Phelps 🥇

Posted by Phoenix Suns on Friday, April 5, 2024

Tada je nastala ludnica u dvorani jer su prisutni navijači Phoenixa velikim aplauzom pozdravili jednog od najuspješnijih sportista koje Amerika ima.

Iako ima tek 38 godina Phelps zbog novog frizure i brade izgleda dosta starije i nije čudno što ga "na prvu" mnogi nisu prepoznali.

Oglasi

Inače, riječ je o najuspješnijem sportisti u historiji Olimpijskih igara jer je Phelps osvojio čak 28 medalja na OI, a čak 23 bile su zlatnog sjaja.

   Fotografija koja najbolje pokazuje kakvu promjenu je Michael Phelps napravio što se tiče njegovog fizičkog izgleda

Phelps je 2000. godine na Olimpijadi u Sidneju postao najmlađi učesnik još od 1932. godine, a najbolji je bio osam godina kasnije u Pekingu kada je osvojio čak osam zlatnih medalja i postavio mnoge rekorde.

I u privatnom životu imao je mnogo problema, te je vodio bitku s depresijom zbog čega je 2012. godine nakon Olimpijade u Londonu razmišljao o samoubistvu, ali na svu sreću potražio je pomoć i uspio da se izvuče.

Sve to priznao je nekoliko godina kasnije kada je završio karijeru. Danas Phelps izgleda dosta bolje i sam priznaje da je psihički dosta jači i na "pravom mjestu". Karijeru je završio 2016. godine nakon Olimpijade u Riju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi