Phoenix Sunsi zablistali na gostovanju kod San Antonio Spursa, solidno izdanje Jusufa Nurkića

Denver bez Jokića slavio u Portlandu

Phoenix Sunsi zablistali na gostovanju kod San Antonio Spursa, solidno izdanje Jusufa Nurkića

E. Čaušević

Košarkaši Phoenix Sunsa pobijedili su na gostovanju San Antonio Spurse s ubijedljivh 131:106, a solidnu partiju odigrao je bh. reprezentativac Jusuf Nurkić.

Phoenix je nastavio s odličnim igrama i bez većih problema uspio je sinoć da dođe do pobjede protiv Spursa i čini se da je već sve bilo jasno još nakon prvog poluvremena.

Gosti su odlično otvorili meč i prvu dionicu su dobili sa 26:17, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 65:47 za ekipu Phoenixa.

Gosti su u nastavku utakmice uspjeli bez problema da čuvaju svoju prednost, te su na kraju slavili sa ubjedljivih 131:106.

Sunse je do pobjede u San Antoniju vodio Devin Booker koji je ubacio 32 poena i dodao je još devet asistencija i sedam skokova. Istakao se i iskusni Kevin Durant sa 25 poena, četiri asistencije i četiri skoka.

Oglasi

Solidnu partiju imao je i Jusuf Nurkić koji je na parketu proveo skoro 22 minute, te je uspio da ubaci šest poena i doda još deset skokova i dvije asistencije.

Što se tiče San Antonio Spursa sinoć je najefikasniji u ovom timu bio Keldon Johnson sa 14 poena.

Izdvaja se i pobjeda Denver Nuggetsa koji su na gostovanju pobijedili Portlan Trail Blazerse sa 114:111 i to bez svog najboljeg košarkaša Nikole Jokića.

U ekipi Denvera istakao se Jackson sa 23 poena i pet asistencija, a sjajan je bio i Gordon sa 22 poena, 12 skokova i pet asistencija. U ekipi Portlanda najbolji je bio Reath sa 24 poena, osam skokova i dvije asistencije.

Od ostalih mečeva iz sinoćnjeg programa izdvaja se pobjeda Atlante Hawksa sa čak 132:91 protiv Charlotte Hornetsa, dok je Boston u gostim pobijedio Chicago sa 124:113.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti