Čak je i Nikola Jokić ostao u sjeni zbog ono što je sinoć napravio nevjerovatni Jusuf Nurkić!

Sjajno izdanje bh. košarkaša u pobjedi Phoenix Sunsa

Čak je i Nikola Jokić ostao u sjeni zbog ono što je sinoć napravio nevjerovatni Jusuf Nurkić!

E. Čaušević

Košarkaši Phoenix Sunsa sinoć su u gostima pobijedili Charlotte Hornetse sa 107:96, a još jednu noć za pamćenje imao je bosanskohercegovački reprezentativac Jusuf Nurkić.

Charlotte i Phoenix odigrali su sjajnu utakmicu u kojoj su navijači mogli uživati, a na kraju Sunsi su slavili sa 107:96 iako su u posljednjoj četvrtini u potpunosti podbacili.

Sunsi su dobro otvorili i meč i nakon prve dionice vodili su sa 28:26, dok se na pauzu otišlo kod rezultata 54:42 za gostujući tim.

Phoenix je pitanje pobjednika u ovom meču riješio u trećoj četvrtini. Gosti su ovu dionicu uspjeli da dobiju sa 38:22, te su u posljednjih 12 minuta utakmice ušli s prednošću rezultatom 92:64.

Zbog toga su se gostujući košarkaši opustili u posljednjoj četvrtini što je Charolotte uspio da iskoristi i skoro se vrati u meč. No, na kraju je domaćem timu falilo vremena da vrate meč u egal, te je utakmica završena rezultatom 107:96 za Phoenix.

Oglasi

Sunse je do nove pobjede vodio Devin Booker koji je ubacio 21 poen, te je dodao 11 asistencija i šest skokova. Veoma zapaženu ulogu imao je i Jusuf Nurkić koji je ponovo briljirao kada su skokovi u pitanju.

Bh. reprezentativac je sinoć imao čak 21 skok protiv Charlottea, a uz to Nurkić je dodao još 13 poena i dvije asistencije. Kevin Durant se nije previše istakao s obzirom da je imao učinak od 13 poena, osam skokova i pet asistencija.

Kod ekipe Charlottea najbolji je bio srbijanski košarkaš Vasilije Micić sa 21 poenom, tri asistencije i jednim skokom.

Treba istaći da su Denver Nuggetsi sinoć u gostima pobijedili San Antonio Spurse sa 117:106, a najbolji u gostujućem timu ponovo je bio Nikola Jokić.

Jokić je meč završio sa 31 poenom, te je uz to dodao još sedam skokova i pet asistencija. Kod domaćih istakao se Sochan sa 19 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Od ostalih mečeva ističe se pobjeda Miami Heata protiv Detroit Pistonsa rezultatom 108:95, dok je Orlando slavio u Torontu sa 113:103. Utah Jazz je sa 124:122 u sjajnom meču pobijedio Atlantu Hawkse.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Treba novu kosarku za bizoninja izmislit gde se ne broje poeni nego skokovi i ko ima veci broj skokova pobedi hahaha
2 3
Kockoglavi
Jrbo vas jokic. Ako vec pisete o Juki i njegovim sjajnim igrama koga boli racku za jokica
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi