Potpisan je najveći ugovor u historiji NBA lige

Nikola Jokić dobija 270 miliona dolara

Potpisan je najveći ugovor u historiji NBA lige

M. Šljivak

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić (27) potpisao je večeras najveći ugovor u NBA historiji.

Jokić je s Denver Nuggetsima potpisao novi petogodišnji ugovor vrijedan 270 miliona dolara uz opciju da petu godinu ovaj košarkaš može birati ostaje li u Denveru ili želi ići negdje drugo.

Nikola je večeras u opuštenom izdanju potpisao ugovor u društvu poznatog menadžera Miška Ražnatovića.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CfwzFPis0_B/[/instagram]

Sjajni centar je dvostruki uzastopni MVP najjače košarkaške lige svijeta. Čovjek je koji je promijenio košarku u NBA ligi i zasluženo je došao do ogromnog ugovora.

Nikola Jokić je prošle sezone bio na prosjeku od 27 poena, gotovo 14 skokova i osam asistencija po meču.

Ukupno je u karijeri 27-godišnji košarkaš na prosjeku od gotovo 20 poena, 10 skokova i šest asistencija po utakmici.

Top Komentari

Zulfikar
Nije to mala stvar ljudi da dijete iz Sombora potpise najveci ugovor u povijesti NBA, još kada uzmemo cinjenicu da su igraci sa Balkana pretezno potcjenjeni onda je ovaj podatak jos zadivljujuci.
11 1
King_Kenny
...270 miliona platis lika da ispadas u 1.kolu playoffa...hahahahaha...zadnje 2 sezone omjer u playoffu 1:8...to su mogli i sa Edinom Bavcicem imati i to za mnogo manje para...
10 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti