Fener protutnjao Rusijom, drama u Atini, Milano niže pobjede

Igrana tri meča Eurolige

Fener protutnjao Rusijom, drama u Atini, Milano niže pobjede

Admin Čaušević

Odigrana su tri meča Euroliga u kojim su pobjede upisali Fenerbache, Barcelona i Zenit.

Fenerbache je gostovao fenjerašu Khimkiju i na kraju upisao itekako ubjedljiv trijumf 76:107. Goste su predovidli De Colo i Brown sa po 18, odnosno 17 poena, dok domaćim nije pomoglo ni 29 poena Shveda.

Dramatično je bilo u Atini gdje je Barcelona uspjela na kraju pobijediti Olympiakos 74:76, ali vrlo lako se moglo desiti da Katalonci ispuste veliku prednost.

Domaći su bili na -12, ali su početkom četvrte četvrtine uspjeli preokrenuti. Ipak, na kraju su gosti stigli do 17 pobjede u sezoni. Prevodio ih je Mirotić sa 18 poena. Kod grčke ekipe sa 18 poena se izdvojio Mckissic.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U posljednjem meču večeri Milano je stigao do šeste pobjede u niz poslije trijumfa nad Zenitom 82:76. Izdvojili su se Punter i Rodriguez sa 14, odnosno 13 poena. Kod Zenita po 12 su postigli Hollins i Pangos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti