Micić i Larkin uništili Olympiakos u Pireju

Nova pobjeda Efesa i novo razočaranje za navijače pirejskog tima

Micić i Larkin uništili Olympiakos u Pireju

Ekipa Anadolu Efesa večeras je na gostovanju u Pireju ostvarila više nego uvjerljivu pobjedu nad Olympiakosom 86:67. 

Ključevi pobjede turskog prvaka bili su fantastični Vasilije Micić i Shane Larkin koji su kombinirano ubacili 51 poen i gotovo sami razbili obranu grčkog tima. 

Olympiacos je dobro otvorio utakmicu napadački, riješio prvu četvrtinu u svoju korist no druga je donijela rapsodiju Efesa i totalni krah domaćih. Rezultat tog dijela igre glasio je 32:11 za turski tim i već se tu vidjelo da će se Grci teško vratiti. Ipak, uspjeli su domaći u trećem periodu prepoloviti Efesovu prednost ali snage za nešto više nije bilo pa je Atamanov tim na kraju slavio sa sigurnih +19 koševa viška

Micić 27 poena, Larkin 24 daleko najbolji pojedinci na parketu. Paul s 15 poena i Printezis sa 14 najbolji kod očajnog Olympiakosa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi