Maccabi pregazio Olympiakos u Ateni
Izraelci su ponizili Olympiakos u Ateni

Sjajna partija Izraelaca

Maccabi pregazio Olympiakos u Ateni

Telavivski Maccabi večeras je ponizio Olympiakos u njegovoj dvorani "Mira i Prijateljstva" pobijedivši rezultatom 90:65.

Nije prvo poluvrijeme slutilo da će Maccabi na ovaj način razbiti Grke, pošto je na poluvremenu prvak Izraela imao samo 5 koševa viška i očekivala se velika neizvjesnost u nastavku.

Umjesto nje vidjelo se samo gaženje Olympiakosa koji u nastavku nije ličio na onaj tim iz poluvremena a kamoli iz nedavnog izdanja u Moskvi gdje su neočekivano pobijedili CSKA. Samo 25 poena ubacio je domaći tim u nastavku i doživio potop kakav nije već dugo vremena pretrpio u svojoj dvorani. 

Dorsey i Wilbekin s po 19 koševa vodili su Maccabi do novog trijumfa a nešto bolji od ostalih kod Grka bio je Printezis sa 16 koševa. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti