Mičić trojkom u posljednjoj sekundi donio pobjedu Vogošći

Mičić trojkom u posljednjoj sekundi donio pobjedu Vogošći

D. Rakanović

Košarkaši Vogošće danas su u prvoj pripremnoj utakmici savladali su novog hrvatskog prvoligaša ekipu Ribola Kaštela rezultatom 71:68. 

U prvom poluvremenu Ribola je kontrolisala igru i imala deseta poena prednosti. Ipak, izabranici Ermina Kahrimana u drugom poluvremenu su se vratili i pred kraj utakmice rezultat preokrenuli u svoju korist.

U posljednjoj minuti imala je Vogošća tri poena prednosti (68:65), ali je Roko Galić u narednom napadu pogodio trojku za izjednačenje. Imala je Vogošća šut za pobjedu, odgovorno na sebe je preuzeo Đorđe Mičić i u posljednjoj sekundi pogodio trojku za slavlje gostujuće ekipe.

Kod Vogošće istakao se Dinko Peljto sa 13 postignutih poena, dok je poen manje postigao Mičić. Dvocifreni su bili i Vranjić sa 11 poena i Tuljković sa 10.

Ekipu Ribole predvodio je Šipića sa 14 poena, dok su Došen i Mandić ubacili po 13 poena.

Vogošća se nalazi na sedmodnevnim pripremama u Zaostrogu, a u Hrvatskoj bi trebali odigrati još jedan pripremni meč protiv ekipe Alkara iz Sinja. 

RIBOLA KAŠTELA – VOGOŠĆA 68:71

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

RIBOLA KAŠTELA: Rhymes, Karanušić, Došen 13, Galić 11, Roso 3, Mandić 13, Šipić 14, Matić 6, Đugum 8. Trener: Luka Žitko

VOGOŠĆA: Keso, Vranjić 11, Peljto 13, Sijerčić 6, Džafić, Dedović, Fazlić 7, Mustafica 6, Čajić, Mičić 12, Maksimović 6, Tuljković 10. Trener: Ermin Kahriman

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi