Mike D'Antoni priključio se stručnom stožeru Brookyln Netsa
Foto: EPA

Nakon 4 godine u Houstonu

Mike D'Antoni priključio se stručnom stožeru Brookyln Netsa

Brooklyn Netsi imat će sjajna imena na trenerskoj klupi u idućoj sezoni. 

Tim će s klupe predvoditi Steve Nash kojem će ovo biti prvi trenerski angažman.

No njegov pomoćnik bit će niko drugi do Mike D'Antoni koji je krajem ove sezone odstupio s klupe Houston Rocketsa na kojoj je proveo četiri protekle sezone. Njemu će se pridružiti još jedno provjereno ime. Ime Udoka koji je posljednjih 7 sezona proveo kao pomoćnik u stručnom stožeru San Antonio Spursa također će se pridružiti stuffu Brooklyna.

Prvi pomoćnik Netsa bit će Jaques Vaughn koji je vodio tim u bubbleu u Orlandu. Mike D'Antoni i Steve Nash su kao trener i igrač surađivali u Phoenix Sunsima sredinom 2000-tih. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi