Mike James sa sirenom srušio Žalgiris

Nova pobjeda moskovskog CSKA

Mike James sa sirenom srušio Žalgiris

Sjajnu utakmicu odigrali su večeras u Moskvi branitelj naslova prvaka Europe CSKA i Žalgiris iz Kaunasa, a nakon produžetka i velike drame tricom Jamesa pobjedu su izborili domaći košarkaši rezultatom 85:82. 

Iza momčadi Žalgirisa uoči ove utakmice stajalo je vezanih pet poraza te je utakmica u Moskvi po njih imala i određen pritisak rezultata. Otvorili su gosti mnogo bolje ovaj susret iznenadivši sjajnom obranom CSKA pa je prvi period pripao Žalgirisu rezultatom 17:9.

Nastavio je Žalgiris i u drugoj četvrtini da lomi CSKA obranom, no kada je trener domaćih Itoudis pronašao petorku s Bakerom i Strelnieksom na vanjskim pozicijama krenuo je i povratak domaćeg tima koji je uspio otići na poluvrijeme s pola koša prednosti. Uspio je CSKA u trećoj četvrtini otići i na +8 ali su se uporni gosti uspijevali vraćati i na kraju u dramatičnoj završnici utakmicu odvesti u produžetak. I u produžetku se gledala ista priča kao većim dijelom utakmice, nijedna ekipa nije uspijevala osigurati prednost a u posljednje 4 sekunde ušlo se s neriješenih 82:82. 

Tada je na scenu stupio fantastični Mike James koji je za to vrijeme, nakon time outa uspio iskreirati šut za tri poena koji je pogodio preko ruku igrača Žalgirisa i sa sirenom donio veliku radost svom timu. Utakmicu je završio s 19 poena, dok je Strelnieks postigao jedan više. Walkup je predvodio goste s 19 poena ali i uz 7 izgubljenih lopti. Lekavicius je dodao 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi