Mike Malone: Jokić nas sam nosi na leđima, ali treba mu pomoć i ostalih igrača
Foto: EPA

Srbin igra košarku života

Mike Malone: Jokić nas sam nosi na leđima, ali treba mu pomoć i ostalih igrača

Denver Nuggetsi noćas su poraženi od Boston Celticsa što im je bio 12. poraz u sezoni. 

Kao i u svakoj od 27 utakmica u sezoni (omjer 15-12) Nikola Jokić bio je fantastičan.

Koš Celticsa zatrpao je s 43 poena no u posljednjoj četvrtini postigao je samo 4. Trener Mike Malone imao je objašnjenje.

"Jednostavno je ostao bez goriva. Jednostavno treba pomoć suigrača. Igramo stalno utakmicu za utakmicom i gotovo svaku noć nas Nikola sam stavi na leđa i nosi koliko može. Vrijeme je da se i drugi momci priključe i počnu doprinositi igri jer Jokić jednostavno ne može sam." - kazao je trener Nuggetsa.

Denver je u ovom trenutku na omjeru od 15-12 što je finalistima Zapada iz prošle sezone sada dovoljno tek za 7. mjesto na Zapadu a za vratom im opasno pušu Golden State Warriorsi koji imaju samo jedan poraz više. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti