Nova monstruozna partija Jokića nedovoljna Nuggetsima: Boston bolji od Denvera
Foto: EPA

Srpski košarkaš zasada najveći kandidat za MVP titulu

Nova monstruozna partija Jokića nedovoljna Nuggetsima: Boston bolji od Denvera

Boston Celticsi su u noćašnjem derbiju NBA lige savladali Denver Nuggetse rezultatom 112:99.

Kelti su od samog početka utakmice nametnuli gostima svoj ritam igre te na kraju bez većih problema zabiježili novu pobjedu.

Najveć probleme Celticsima zadavao je fenomenalni Nikola Jokić koji je odigrap još jednu sjajnu partiju razbivši centre domaćeg tima preko kojih je do kraja utakmice utrpao 43 poena uz 6 skokova i 5 asistencija. Ispostavilo se da po ko zna koji put ove sezone Nuggetsima za pobjedu neće biti dovoljna genijalna partija srpskog centra. Iako je imao više nego solidnu pratnju u vidu Jamala Murraya Nuggetsi su opet parket napustili pognute glave od strane Celticsa čija je timska košarka bila jača od nevjerovatnog Jokića. 

Srbin je iz igre šutirao sjajnih 16 od 23 a za 37 minuta na parketu ubilježio je još i 6 skokova i 5 asistencija. Jaylen Brown s 27 poena i Jayson Tatum s 21 bili su najzaslužniji za pobjedu Bostona dok je uz Jokića odličan kod Nuggetsa bio i Jamal Murray s 25 koševa. 

Fantastičnu utakmicu odigrali su Phoenix Sunsi i zahuktali Brooklyn Netsi. Brooklyn je u Arizonu doputovao bez Duranta i Irvinga te su Sunsi bili veliki favoriti. Stvari su išle u tom smjeru da će Netsi doživjeti katastrofu jer su u jednom trenutku gubili 24 poena razlike. No onda se ukazao sjajni James Harden koji je povukao tim ka velikom preokretu. Na kraju su gosti slavili sa 128:124 a 'Brada' se zaustavio na 38 poena, 11 asistencija i 7 skokova, te ključne poene na susretu (uz sjajnih 64% šuta iz igre). Uz njega je odličnu partiju pružio Harris s 22 poena a Sunse su predvodili Paul s 29 poena i Booker s 22.

Iznenađenje je napravio Toronto pobijedivši u gostima Milwaukee rezultatom 124:113 uz 33 poena Van Vleeta te 23 Siakama. Za domaće je 'Greak freak' ubacio 34 poena a Connaughton je dodao 20. 

Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 113-144, Minnesotta Timberwolves - Los Angeles Lakers 104-112, Oklahoma City Thunder - Portlnd Trail Blazers 104-115

Top Komentari

K79
Brada 11 asistencija jbt jel mu to rekord karijere ! Svaka čast majstore to je recept za pobjede !
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije