Milano slavio protiv Baskonie
Košarkaši milanske Olimpije ove sezone se ne šale. Kod kuće su savladali Baskoniu za šestu pobjedu iz osam utakmica ove sezone.

Sjajna utakmica u Mediolanum Forumu

Milano slavio protiv Baskonie

Ove sezone sjajna ekipa Olimpie iz Milana nastavila je sa odličnim igrama i u prekrasnoj utakmici u svojoj Mediolanum Forumu slavili protiv Baskonie rezultatom 93:90.

Treći poraz u nizu nanijeli su Milanezi Baskima koji su na alarmantom omjeru od 2-6 nakon osam utakmica. Predvođeni s klupe novim/starim trenerom Velimirom Perasovićem bili su blizu večeras da prekinu negativan niz no sjajni James i Micov ostavili su bodove u gradu mode.

Utakmica je bila s naglascima na napadu, bez ozbiljnijih obrana što ekipama poput Milana i Baskonije odgovara a večeras su se bolje snašli domaćini koje je spomenuti dvojac Micov - James predvodio sa 22 odnosno 20 koševa. Dobri su kod Milana bili još i Jerrels s 13 poena te Brooks s 12, a goste su predvodili Janning i Poirier sa po 18 poena, a francuski centar imao je i 10 skokova. 

Bila je ovo šesta pobjeda odlične ekipe Milana koja je na najboljem putu da osigura četvrtfinale Eurolige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi