Prva pobjeda Budućnosti: Baskonia pala u Morači!
Budućnost je konačno skinula prvi skalp u Euroligi a žrtve crnogorskog viceprvaka bili su košarkaši Kirolbet Baskonie!

Gordić ispod prosjeka, Penava bez nastupa

Prva pobjeda Budućnosti: Baskonia pala u Morači!

U sedmom kolu Eurolige više nema momčadi koje nemaju ubilježenu pobjedu. Budućnost je večeras u Morači savladala Baskoniu s 99:84 i napokon se okitila pobjedom i to protiv sjajnog protivnika.

Nisu ovaj put Podgoričani kao nekoliko puta do sada poklekli u samoj završnici. Od samog početka diktirali su ritam i tempo ove utakmice i konačno smogli snage da sve ono što su gradili cijeli susret ne prospu u završnici.

Napadački fantastična utakmica domaćina u kojoj su konačno proradila skupocjena američka pojačanja. Naš Nemanja Gordić igrao je skoro 30 minuta no nije uspio zabiti više od 2 poena a usput je podijelio 5 asistencija i izgubio 3 lopte. Na drugoj strani Ajdin Penava nije ni ulazio u igru.

Edwin Jackson s 24 koša, od toga 6 trojki, te Earl Clark s 20 poena bili su najefikasniji u redovima Budućnosti a sjajan je bio i Danilo Nikolić s 18 koševa. Shengelia sa 16 poena, te Shields i Hilliard s po 14 najbolji kod Baskonije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi