Milano sretno i spretno do meč lopte

Borba za prvaka Italije

Milano sretno i spretno do meč lopte

Fantastična utakmica viđena je u petom sustetu finalne serije doigravanja za košarkaškog prvaka Italije. 

Emporio Armani je uspio savladati Trentino na jedvite jade rezultatom 91:90 i povesti 3:2 u seriji. Milanezi sada imaju meč loptu pred šestu utakmicu koja će se igrati u Trentu.

Tragičar za goste bio je Shevon Shields koji je u zadnjem napadu Trentina faulirao Jerrelsa koji je zabio odlučujuća slobodna bacanja za pobjedu. Prije toga Shields je zabio trojku za prednost neugodnih gostiju. Zadnji napad, tj.zadnjih 6.5 sekundi za pobjedu imao je Sutton, no Goudelock ga je uspio blokirati i Milano sada samo jedna pobjeda dijeli od novog naslova prvaka.

Gudaitis i Kuzminskas sa po 19 poena najbolji kod Emporio Armanija, a Goudelock sa 16 i Cincarini sa 15 su značajno pridonijeli ovoj možda ključnoj pobjedi domaćina. Shields sa 27 najbolji pojedinac Trentina a i cijelog susreta.

Potražite više informacija na temu Lega A:

Sutton sa 15, Hogue sa 14 su još bili dobri kod gostiju koje je jedna lopta dijelila od toga da za dva dana u svojoj dvorani odlučuju sami o svojoj sudbini.
Ovako, za ostanak u seriji nasušno će im trebati pobjeda, mada da su i večeras slavili ne bi bilo nezasluženo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi