Košarkaš koji je brutalno pretukao suprugu ostaje bez milionskog ugovora
Foto - EPA

Hornetsi povlače ugovor

Košarkaš koji je brutalno pretukao suprugu ostaje bez milionskog ugovora

Midhat Šljivak

NBA košarkaš Miles Bridges dospio je u centar pažnje svjetske javnosti nakon što je brutalno pretukao suprugu Mychelle Johnson.

Bridges je uhapšen nakon prijave supruge za nasilje u porodici. Pušten je uz kauciju od 130.000 dolara, ali proces protiv njega će se nastaviti.

Nesretna žena je javno pokazala modrice i udarce. Doživjela je teške povrede u ludačkom napadu svog supruga. Slomljen joj je nos, zglob, pokidan joj je ušni bubnić, potrgan mišić u vratu, a tu je još dosta povreda po ostatku tijela.

"Moja djeca zaslužuju bolje. Ne želim više nikom da se ponovi. Učinio je to pred djecom koja su prestravljena. Želim samo mir", poručila je Mychelle.

A napad na suprugu mogao bi skupo koštati 24-godišnjeg košarkaša. Charlotte Hornetsi navodno su povukli ponudu za novi četverogodišnji ugovor koji je mogao otići preko 150 miliona dolara.

Oglasi

Bridges će tako vjerovatno ostati bez ove cifre, a pitanje je hoće li neki NBA tim htjeti da ga angažuje nakon svega što se desilo.

Interesantno je svakako da su Hornetsi sličan slučaj imali 2012. godine. Tada je Jeff Taylor uhapšen zbog nasilja u porodici, a NBA liga ga je suspendovala na 24 utakmice.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CfdGh08jdvz/[/instagram]

Vjerovatno će i Bridgesa sačekati i suspenzija, a vidjet ćemo kako će ovaj slučaj završiti.

Miles Bridges je izabran kao 12. pik NBA drafta 2018. godine, a u četiri NBA sezone na prosjeku je od 13.4 poena. Prošle je igrao sjajno i bilježio je preko 20 poena po utakmici.

Top Komentari

burazengija
Naravno nece reci da ga je ****vala u mozak. U ovakvim situacijama uvijek muskarac ispadne debil jer ne moze vise trpiti i pukne (ne opravdavam udaranje zene) nego ima i druga strana medalje. Dovodi te do ludila i onda kad pukne tikva ne valja muskarac naravno zato sto je udario, da je ona njega izbila bilo bi bravo zeno tako treba brani se...
6 1
DadiG
Ima li iko od ovih branilaca kćerku, sestru, sestričnu, rodicu…?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi