Michael Jordan lovi Jusufa Nurkića
Foto - EPA

Hornetsi bi rado uzeli bh. centra

Michael Jordan lovi Jusufa Nurkića

M. Šljivak

Bh. centar Jusuf Nurkić (27) uskoro bi trebao saznati gdje će igrati naredne sezone.

Nurkić je ovog ljeta nezaštićeni slobodan igrač. Može pregovarati sa svim timovima, a najviše interesa za njegove usluge trenutno pokazuju njegov aktuelni tim Portland Trail Blazersi te Charlotte Hornetsi.

Ekipa čiji je vlasnik Michael Jordan pokazuje ogroman interes za 27-godišnjeg centra. Pokušat će ga angažovati ovog ljeta i vidjet ćemo hoće li u tome i uspjeti.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CcWxlUgP4ia/[/instagram]

Portland također ima želju da zadrži bh. košarkaša. Pregovori o novom ugovoru traju i ostaje nam da vidimo kolika će biti ponuda Trail Blazersa najvećoj zvijezdi bh. košarke.

Ovaj tim pomno prati i razvoj situacije oko centra Phoenix Sunsa DeAndrea Aytona. Rado bi ga vidjeli u svom timu i to bi na kraju moglo Nurkića odvesti u neki drugi NBA tim.

Jusuf Nurkić ulazi u svoju devetu NBA sezonu. Prethodnih šest godina stanovnik je Portlanda, a ranije je nastupao još za Denver Nuggetse.

U karijeri je bh. centar na prosjeku od 12.2 poena i 8.5 skokova po utakmici, a prošle sezone je u dresu Trail Blazersa na bio na double-double učinku od 15 poena i 11 skokova po meču.

Top Komentari

Sukedzo
Idi u Dallas, fali im dobar centar, odmah su konkurenti za finale sa tobom.
7 0
Ajax11
Ma nazad u Cibonu i tamo sa Gegičem rasturaj
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi