NBA zvijezdi prijeti 12 godina zatvora zbog brutalnog prebijanja supruge
Foto - Instagram

Bridges u ozbiljnom problemu

NBA zvijezdi prijeti 12 godina zatvora zbog brutalnog prebijanja supruge

Midhat Šljivak

NBA zvijezda Miles Bridges (24) suočava se sa zatvorskom kaznom od gotovo 12 godina po optužbama za prebijanje supruge i maltretiranja djece.

Prije nekoliko dana njegova supruga Mychelle Johnson objavila je fotografije na kojima je pretučena.

"Žao mi je što je došlo do ovog, ali više ne mogu da šutim. Dopustila sam nekom da mi uništi dom, da me na svaki mogući način ponižava i da istraumatizira našu djecu. Neću više dopustiti to, ali ni šutnju osoba oko njega koje ga štite", napisala je između ostalog Mychelle.

Njoj je u napadu po njenim riječima slomljen nos, slomljen zglob, pokidan joj je ušni bubnić, potrgan mišić u vratu uz još dodatne udarce po tijelu.

"Moja djeca zaslužuju bolje. Ne želim više nikom da se ponovi. Učinio je to pred djecom koja su prestravljena. Želim samo mir", poručila je Mychelle.

Oglasi

Bridges je zbog napada uhapšen u Los Angelesu, ali je pušten uz kauciju od 130.000 dolara. Ipak, ovaj slučaj daleko je od završenog jer će sve završiti na sudu.

Košarkaš Charlotte Hornetsa se na saslušanju izjasnio da nije kriv po tačkama optužnice koje mu se stavljaju na teren - prebijanje supruge i psihičko maltretiranje djece.

Suđenje u ovom slučaju zakazano je za 19. august. NBA zvijezdi prijeti maksimalna kazna od 11 godina i osam mjeseci zatvora i lako bi se moglo desiti da završi iza rešetaka.

Odlazak na dugogodišnju robiju bio bi i kraj karijere koja je imala blistavu budućnost pred sobom.

Miles Bridges je izabran kao 12. pik NBA drafta 2018. godine, a u četiri NBA sezone na prosjeku je od 13.4 poena. Prošle je igrao sjajno i bilježio je preko 20 poena po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi