Srbin koji je u usred Sarajeva digao tri prsta: "Ne bojim se ničeg, ali taj strah..."

Miljan Bocka ispričao sve o indicentu

Srbin koji je u usred Sarajeva digao tri prsta: "Ne bojim se ničeg, ali taj strah..."

A. Čaušević

Igrala se završnica prvenstva BiH 2008. godine kada je Miljan Bocka nepromišljenim potezom izazvao haos u Skenderiji na meču Bosne i Igoekea. Podigao je tri prsta nakon pogođene trojke i to je bio okidač za haos. 

Jedan od čuvenijih mečeva Bosne i Igokee odigran je u junu 2008. godine kada je Bocka napravio haos te izazvao prekid meča, a Studenti su nakon nastavka igre pobijedili 84:79.

Bocka, koji se u međuvremenu penzionisao, je 15 godina kasnije progovorio o cijelom incidentu gostujući u podcastu Jao Mile. Kako je kazao nakon što je podigao tri prsta izazvao je haos u Skenderiji.

"Puna Skenderija, a ja lud klinac. Igram ono moje da ukradem loptu, bukvalno 200 posto. Dajem trojku 69:66. Preklop u glavi, ja izlazim, dignem tri prsta. Taj delirijum u hali, prekid utakmice", započeo je Bocka te nastavio:

"Ja se ničeg ne bojim, ali kad ti stojiš na klupi, 500 ljudi drma... Taj strah... Gađaju te mobitelima, upaljačima, kovanicama, prekid utakmice."

Bocka se prisjetio događaja iz Skenderije 15 godina kasnije

"Kažem: 'Je*ote šta je ovo', mi idemo u tunel, okrenomo se stručni štab se tuče s navijačima, haos, prazni se hala, izašli mi napolje. Ali pojma nemam da sam ja to zakuhao."

Oglasi

"Neće niko da izađe napolje, ja izađem... Cijela hala mi govori da sam glupan, izvinio sam se na konferenciji. Nisam nacionalista, nije niti jedan sportista. Imam prijatelja, Hrvata, muslimana, to su vrhunski ljudi. Bio sam klinac, budala. Jedva smo izvukli živu glavu."

Dio oko dešavanja u Skenderiji možete pogledati na 1:07.10 video priloga.

"Jedva smo izvukli živu glavu, vozač autobusa staje u Zenici na autobuskoj stanici, dolazi lik, počinje svađa, vadi palicu iz automobila, bježimo nas 12 a u autobus, spašavala se živa glava."

"Onda dolazi ljeto, ide se na more, dolazim na granicu i onaj što radi na granice me pita jesi li ti ona budala što je digla tri prsta u Sarajevu. Kažem sebi koji sam ja luđak."

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

"Nije to bilo ništa zlonamjerno, da bih uvrijedio nekog. Jednostavno bio sam takav, srčan i borben. Jednostavno nerazmišljanje."

Inače, Bocka koji ima 41 godinu je i dalje košarkaški aktivan i trenutno nastupa za Železničar iz Inđije.

Top Komentari

Je..bem vam naslov clanka, popisam vam se na naslov clanka. A sto ne biste napisali " Bosnjak koji se je usudio staviti zastavu sa ljiljanima na trgu republike u Beogradu."
1 0
Pajkan
I sad si qura..ovaj klinac.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi