Netsi mogu i bez Hardena, Giannis ne može sam

Polufinale Istoka između Netsa i Bucksa

Netsi mogu i bez Hardena, Giannis ne može sam

A. Čaušević

Brooklyn Netsi su polufinale Istočne konferencije protiv Milwaukee Bucksa otvorili pobjedom 115:107. 

Netsi su već u prvoj minuti ostali bez Jamesa Hardena. Njegova utakmica je trajala 43 sekunde zbog istegnuća desnog butnog mišića i još uvijek se ne zna koliko će pauzirati.

I kada nema Hardena tu su ostale zvijezde da preuzmu odgovornost. Ovaj put na nivou su bili Kevin Durant i Kyrie Irving.

Bucksi su dobili prvu četvrtinu, ali je domaćin u nastavku bio bolji u ključnim momentima te je stigao do vodstva od 1:0 u seriji.

Durant sa 29 poena i Irving sa 25 su bili najbolji u pobjedničkom timu. Vrijedi izdvojiti i odlično izdanje Blakea Griffina sa 18 poena i 14 skokova.

Kod Bucksa očekivano najbolji je bio Giannis Antetokounmpo. Grk je meč okončao sa 34 poena i 11 skokova, ali jednostavno nije mogao sam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi