Milwaukee osramotio Portland, Nurkić ubacio 16 poena
Bh. reprezentativac nije igrao posljednju četvrtinu.

Težan poraz Trail Blazersa

Milwaukee osramotio Portland, Nurkić ubacio 16 poena

Košarkaši Milwaukee Bucksa porazili su rano jutros po našem vremenu Portland Trail Blazerse sa uvjerljivih 143:100.

Iako se očekivala daleko neizvjesnija utakmica, domaći su već nakon prvog poluvremena stekli prednost koju su u nastavku samo povećavali do konačnih plus 43.

Milwaukee je do trijumfa naravno vodila grčka zvijer Giannis Antetokounmpo sa 33 poena, 16 skokova i devet asistencija, dok je Middleton ubacio 21 poen.

S druge strane, u redovima poraženog tima, najbolji su bili McCollum i Lillard (po 22), a bh. reprezentativac Jusuf Nurkić je ubacio 16 poena uz šest skokova. Iz igre je šutirao šest od osam, a nije igrao posljednju četvrtinu.

Portland je nakon ovog poraza ostao drugi na Zapadu sa omjerom 12-6, dok je Milwaukee drugi na Istoku sa omjerom 13-4.

Promo

Top Komentari

king11
juka prazina
0 5
gumenakita
Dobar Juka!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi