Vučević je prvi, a gdje je Nurkić?
Bh. centar je ove sezone u NBA ligi na prosjeku od 15,4 poena po meču u dresu Portlanda

Kompletna lista najboljih strijelaca u NBA ligi

Vučević je prvi, a gdje je Nurkić?

E. Škorić

Crnogorski centar Nikola Vučević igra najbolju sezonu otkako je u NBA ligi, te je trenutno najbolji strijelac u ovoj ligi od igrača sa prostora bivše Jugoslavije.

Vučević po meču prosječno ubacuje 20,4 poena i trenutno je na diobi 26. mjesta na kompletnoj listi strijelaca lige.

Nikola Mirotić, Crnogoraac koji nastupa za New Orleans, nalazi se na 33. mjesut s prosjekom 19,2 poena po meču, dok je Luka Dončić koji je tek stigao u Dallas, odnosno u NBA ligu, na prosjeku od 19,2 poena i na 34. j mjestu.

Nikola Jokić, srpski centar iz Denvera, s prosjekom 17,8 na 42. mjestu je kompletne liste strijelaca, dok je 56. Goran Dragić iz Miamija (16,3).

Bh. centar Jusuf Nurkić je 70. na listi, pošto je na prosjeku od 15,4 poena po meču, dok je Bojan Bogdanović 75. Hrvat u dresu Indiane u prosjeku ima 15,1 poena po meču.

Iza su Bogdan Bogdanović (12,8), Nemanja Bjelica (11,4), Dario Šarić (11), Mario Hezonja (9,2), Boban Marjanović (8,1), Miloš Teodosić (2,9)...

Top Komentari

6HM6
70.ti? A ja novinara i klinca ccc
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi