Milwaukee poravnao protiv Bostona, igrat će se sedmi meč

NBA liga

Milwaukee poravnao protiv Bostona, igrat će se sedmi meč

Košarkaši Milwaukee Bucksa izborili su sedmi meč u prvom krugu play offa protiv Boston Celticsa nakon što su ih porazili na domaćem parketu rezultatom 97:86. 

Boston je bio bolji u prvoj četvrtini i imao je prednost u jednom trenutku od devet poena, a na kraju prvih 12 minuta prednost je spala na samo + 2. Tokom druge četvrtine domaći su uspjeli da preokrenu rezultat u svoju korist i da na poluvrijeme odu sa devet poena prednosti (48:39).

Početkom drugog poluvremena Milwaukee je ponovo sjajan i brzo odlazi na 14 poena prednosti, ali gosti od tog trenutka ubacuju u brzinu više i dolaze do poravnanja (61:61). To je bila i posljednja riječ gostiju na ovom susretu jer se Milwaukee ponovo odlijepio na nešto osjetniju razliku i do kraja je bez većih problema meč priveo kraju.

Do trijumfa ih je vodio sjajni Grk Antetokounmpo sa 31 poenom i 14 skokova, dok je kod Bostona bolji od ostalih bio Tatum sa 22 poena.

Sedma utakmica igra se u TD Gardenu 29. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije